Upaljen narandžasti meteoalarm za veći dio BiH

Vijesti 15. apr 202414:29 0 komentara
Anadolija

Upaljen je narandžasti meteoalarm zbog vremenskih prilika u većem dijelu BiH. Kako se navodi, alarm je upaljen zbog pojačanog vjetra koji se očekuje.

Period za koji se izdaje narandžasto upozorenje jeste sutrašnji dan, 16. april. Najavljeni su udari vjetra u jačini od 60 i 80 km/h.

Kada je riječ o vremenskim prilikama, za sutra je najavljeno jutro sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, uz postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Poslijepodne lokalni pljuskovi se očekuju u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a tokom noći kiša i lokalni pljuskovi širom zemlje. Na planinama kiša će prelazit u susnježicu. Vjetar slab do umjeren južni i jugozaoadni, na momente i pojačan. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 20 do 26, na sjeveru Bosne do 28 stupnjeva.

Srijeda – oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na planinama sa snijegom. U nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne je moguć snijeg ili susnježica. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slab do umjeren južni, tokom noći u skretanju na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka u Bosni od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna u Bosni od 2 do 8, na jugu zemlje od 8 do 15 stupnjeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!