Komentari

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prisjećanja

Normalno je da počinioci zločina budu osuđeni. Problem nastaje kad počinioci ostanu nekažnjeni ili zločini nerazjašnjeni. Onako na preskok se prisjećam nekoliko slučajeva, pokušavajući da uvažavam hronologiju događaja. Za „Sijekovac“, prema pisanju medija, nema epiloga. Za streljanja u velikom parku u Sarajevu, ne zna se ko je kriv. Niko nije kriv za „Dobrovoljačku“ i „Tuzlansku kolonu“ ,kada su vojne kolone izlazile po sporazumu –što zločinima daje posebnu težini. Napadači u selu Kukavice na kolonu izbjeglica iz Goražda oslobođeni jer su bili u zabludi. Počinioci zločina u Trusini kod Konjica, prema pisanju štampe još nisu otišli na izdržavanje kazne a osuđeni su kad je najodgovorniji za zločine u Vitezu (Dinko Kordić) izašao iz zatvora, a u medijima je opravdano osuđen doček Kordića kao „nacionalnog heroja“, a slučajnoili namjerno, prećutano da počinioci iz Trusine nisu bili osuđeni. Oba zločina su se dogodila isti dan: 16. aprila 1993. godine, samo su počinioci i žrte imali različitu nacionalnu pripadnost. I td., i td. A onda na kraju Orić. Mi čitaoci ne znamo da li je on kriv ili ne. Ali neko mora biti odgovoran za prepuna groblja i spaljena sela. Pa neka nam sudovi i tužilaštva odgovore: Ko jeodgovoran?

3 0

Realno

Zamjena teza

0 0

Ela

Podaci jasno govore da je neutemeljena dodikova tvrdnja da se sudi samo na štetu srba. To je kod njega samo strah da će doći vrijeme kad će zaigrati mečka pred njegovim vratima, a on neće moći utjecati na ishod. Zna da u svom entitetu neće vjerovatno nikad odgovarati nizašta.

3 1

Logicno

Shvatam ja da su sada mnogi ustali u odbranu sudova i tuzilastava u BiH ali je cinjenica da je ta reforma ubjedljivo najgora u BiH. Sudjenja traju dugo, proceduralno su totalno birokratizovana, skupa, placanje advokata po sluzbenoj duznosti po onim tarifama je kriminal, oslobadjaju se ocigledno krivi ljudi jer tuzilastvo lose uradi posao itd itd.

1 0

Draga 1d

Hvala bogu da se neko kompetentan obratio o radu tužilaštva i suda.

1 0

Totorina

Al na zalost oni su ti koji imaju svoje igrace pa se jos uvijek ne boje. Vijerovao sam u Mejtica ali poslije njegove pressice u vezi Orica pobio je sve svoje do sadasnje really jeci I izjave. Pitam se samo dali je ijedan srbin slusao svijedocenja tuzilastva? U vise navrata je sami zasticeni svijedok sam sebe hvatao u lazi mijenjanjem izjava! Dali to srbi gledaju I slusaju ili kod njih moze I mora samo onaako kako bi oni zeljeli da tako bude? Sramota za srpski narod a I SRAMOTA ZA MEKTICA!!!!!

4 1

Samko

POGLEDAJTE IMENA SRPSKIH OPTUZENIH KOJI SU OSLOBODJENI KOLIKO IH IMA ...SUD RADI PO TOM PITANJU SIGURNO FER I PO ISTINI... NEMA BUNJENA TO JE SAMO ZATO STO JE NASER DA JE NEKI OMER NIKO NEBI SR.... OD VAS...! IZ MANJEG ENTITETA!

7 3

Mato

Dobrojutro ... Daleko je Hrvatska , Senader i Evropa od ovih nasih jadova.

6 3

Dina

Daleko je Hrvatska od Evrope.

1 1

* Sva polja su obavezna