Hadžihafizbegović: Vrećo je pobjegao, ali je uzeo honorar

Kultura 03. aug 201620:44 > 20:47
N1

Regiju još uvijek trese priča oko predstave "Koštana" reditelja Kokana Mladenovića i to zbog odustajanja umjetnika i glavnog glumca u predstavi Bože Vreće uoči same premijere.

Producenti su najavili krivičnu prijavu, a Vrećo se pak oglasio na društvenim mrežama kazavši kako je bio prinuđen da odustane zbog zdravstenih problema.

Božo Vrećo je “samovoljno i neprofesionalno napustio projekat”, te će zbog toga protiv njega pred nadležnim organima biti podnesena prijava zbog nanesene štete – saopštio je producentski tim projekta. Dio pojekta je i glumac Emir Hadžihafizbegović koji je razočaran potezom mladog umjetnika.

Mi radimo, ostaje gorak ukus neprofesionalnog, neetičnog sramnog odlaska Bože Vreće iz ekipe…pa i ako je imao neki problem mogao je to kolegama s kojima je dva mjeseca radio saopštiti i doći na jednu od proba..a ne kao uljez se izvući iz hotela u 2 sata noću“, kazao je Hadžihafizbegović.

Bavili smo se između ostalog i njegovim životnim problemima i umjesto da bude beskrajno zahvalan što se takav tim okupio da u okviru priče Bore Stankovića ispriča i tu vrstu estetike on je bukvalno pobjegao ne javivši se kolegama ali je pritom uredno uzeo honorar za angažman“, dodao je.

Ovo zasigurno nije kraj priče oko predstave Koštana koja će po svemu sudeći dobiti i svoj sudski epilog.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.