Jasmin Džemiđić, prvi "Sit Down" komičar u BiH

Kultura 01. dec 201409:57 > 10:08
Screenshot N1

Jasmin Džemiđić, jedini "Sit Down" komičar u BiH bio je gost jutarnjeg programa Novi Dan koji je govorio o velikoj bh. stand-up komičarskoj turneji Magacin Kabarea.

Svaki nastup počinjem izlaskom na scenu, predstavljanjem i kažem publici da sam osoba sa invaliditetom, i to s dva: užasno sam debeo i lijevo mi oko ide u stranu“, otpočeo je Jasmin svoj razgovor sa voditeljicom Almom Dautbegović-Voloder i nastavio:

Ljudi zbunjeno gledaju i tek onda kad shvate šalu, počnu se smijati s obzirom da sam u kolicima“.

O svom početku u komediji, Jasmin kaže:

Slučajno sam se počeo baviti stand up komedijom, vidio sam na internetu oglas za komičara-amatera, a prva nagrada je bila angažman u Magacin Kabareu i tako je sve počelo“.

Jedan od najbitnijih ciljeva turneje je da se ukaže da osobe sa invaliditetom mogu da budu aktivni učesnici predstava, a ne samo puki gledaoci istih. Dakle, cilj je uključiti što više ovakvih osoba u kulturni život BiH i da pokažemo da i mi možemo koliko-toliko biti aktivni učesnici u društvu“, kazao je Džemiđić i za kraj iskazao zahvalnost prema cijelom projektu Magacin Kabarea jer su “prepoznali ono što ima i podržavaju njegov rad“.