Konaković: Sarajevo ne zaslužuje ovakav cirkus

Kultura 09. okt 201622:14 > 22:17
Anadolija

Premijer Kantona Sarajevo Dino Konaković oglasio se večeras na svom Facebook profilu komentirajući događaje oko ''sporne'' predstave ''Naše nasilje i vaše nasilje'' koja je proteklih dana izazvala brojne reakcije javnosti.

Podsjećamo, iz Direkcije Internacionalnog teatarskog festivala MESS na kraju su ipak dozvolili da vlasnici ulaznica mogu pogledati predstavu premda je prethodna odluka bila da se predstava ”zatvori” za javnost.

”U Sarajevu je odigrana predstava koju je organizator zabranio sam sebi. Njenim sadržajem je uspio uznemiriti vjernike, a njenom zabranom one koji ovakve predstave smatraju društveno angažovanom umjetnošću. Sarajevo ne zaslužuje ovakav cirkus. MUP i Tužilaštvo ce istražiti prijetnje i pritiske, a Vlada Kantona Sarajevo i Skupština Kantona Sarajevo će analizirati rad organa i menadžmenta MESS-a”, napisao je Konaković.

Inače, nakon predstave, reakcije publike su bile pune izraza čuđenja. Pogledajte kako su građanke i građani Sarajeva prokomentirali večerašnju predstavu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.