Bihać dobija prvu profesionalnu pozorišnu scenu

Kultura 02. dec 201613:16 > 13:22
N1

Udruženje za poboljšanje kvalitete života UG MoguLi Bihać u saradnji sa The/Arto, prvim sustavnim projektom edukacije djece kroz umjetnost u Hrvatskoj, u Bihaću realizuje projekat „Droga – reci drogi – NE!“ .

Projekat podrazumijeva profesionalnu teatarsku predstavi na temu ovisnosti, jednog od najvećih društvenih izazova kod nas i u cijelom svijetu.

Igranje ove u Bihaću prve ikad profesionalne teatarske predstave i napore udruženja u borbi protiv ovisnosti kroz ovaj projekat sufinansira Ministarstvo obrazovanja i nauke Federacije BiH, podržavaju MUP USK i Ministarstvo obrazovanja, nauke kulture i sporta Vlade USK.

Autor i redatelj predstave “Droga – reci drogi – NE!” je Zijah A. Sokolović, koreografiju radi Igor Barberić, a dramaturiju potpisuje Selma Parisi. U predstavi glume Erna Begatović i Irfan Kasumović, a producentica je Amira Hadžimehmedović.

Premijera predstave “Droga – reci drogi – NE!” će se održati u subotu, 3. decembra 2016, u 19:30 sati u Muzeju prvog zasijedanja AVNOJ-a u Bihaću.

Premijerom ove predstave Bihać dobija prvu profesionalnu pozorišnu scenu, a građani Bihaća sada će imati priliku konzumirati pozorišnu umjetnost kroz cijelu godinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.