Fotografije djece i mladih iz zavoda za izdržavanje kazni

Kultura 30. jan 201715:08 > 15:24
N1

Danas je ispred katedrale Srca Isusova u Sarajevu otvorena izložba fotografija pod nazivom "Pravda za svako dijete" u saradnji sa UNICEF-om BiH. Fotografije su radila djeca i stariji maloljetnici koji se nalaze u zavodima na izdržavanju kazne.

Autori izložbenih fotografija “Pravda za svako dijete” su štićenici institucija za smještaj maloljetnika u sukobu sa zakonom u 2016. godini. Fotografije su rezultat radionica UNICEF-ovog projekta “Pravda za svako djete” kojeg podržavaju Vlada Švicarske i Švedske agenicije za međunarodni razvoj i saradnju.

Izložba je rezultat prošlogodišnjih aktivnosti koje su pravili naši partneri sa djecom i mladima u više zavoda u BiH. Radilo se o fotografskim radionicama koje su izgrađivale njihove fotografske vještine“, Geeta Narayan, predstavnica UNICEF-a BiH.

Udruženje Urban je od juna do septembra 2016. godine provelo projekat fotografskih radionica za djecu i starije maloljetnike u institucijama u Banjaluci i Tuzli. Radionice su provedene u svrhu podrške servisima u ovim institucijama i radi osnaživanja pojedinačnog rada sa djecom koja se nalaze na izdržavanju kazne.

Cilj ove radionice je pružiti priliku djeci da se izraze fotografski te da ih nauče fotografskim tehnikama koje im mogu koristiti u budućnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.