Trijumf predstave "Ludilo udvoje" u kakanjskom Domu kulture

Kultura 27. apr 201715:25 > 15:29
JU KSC KAKANJ

U srijedu 26. aprila 2017. godine u velikoj sali Doma kulture u Kaknju premijerno je prikazana pozorišna predstava „Ludilo udvoje“. Publika je imala priliku uživati u teatarskoj magiji koju su nam priredili glumci Aida Bukva, Mirza Mušija i Mirza Bajramović.

Drama apsurda Eugena Ionesca je odlično primljena od kakanjske publike, koja je prepoznala aktuelnost ovog teksta i aplauzom nagradila glumačku igru, rediteljski koncept, kao i bogatiji produkcijski angažman, zanimljivu scenografiju, neobične i bogate zvučne i svjetlosne efekte.

Reditelj predstave Mirza Mušija nakon premijere bio je vidno raspoložen što je “nakon tri mjeseca završen kompleksni proces pripreme pozorišne predstave ‘Ludilo udvoje'”.

“Premijere su uvijek za nas radost i strepnja, radost zbog toga što nam dolazi publika, a strepnja zbog neizvjesnosti kako će publika prihvatiti našu predstavu. Željeli smo prenijeti na njih neke od poruka koje smo apostrofirali u tekstu i ponosan sam što je to naša publika prepoznala. Zadovoljan sam kako je sve prošlo i zahvalan sam svima koji su pomogli da ova 41. po redu predstava Dramskog studija ugleda svjetla pozornice. Želja mi je da ovu predstavu pogleda što više ljudi i da se dugo održi na repertoaru”, kazao je Mušija.

Publika je glumce nagradila dugotrajnim aplauzom, ne krijući oduševljenje glumačkom izvedbom.

Glumci, kao i producent predstave Aldin Šljivo, nadaju se da će ova predstava, koja je za stepenicu više podigla produkcijski nivo JU KSC Kakanj, zaživiti i na daskama drugih pozorišta u BiH, ali i u regionu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

JU KSC KAKANJ
JU KSC KAKANJ
JU KSC KAKANJ
JU KSC KAKANJ
JU KSC KAKANJ
JU KSC KAKANJ