John Cleese stigao u Sarajevo

Kultura 15. aug 201721:02 > 21:56
Youtube.com

Britanski glumac John Cleese stigao je u Sarajevo gdje će primiti nagradu Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Nagradu će primiti sutra u Open Air kinu Metalac, a nakon ceremonije dodjele nagrade, a publika će imati priliku da u Open Air programu pogleda nezaboravnu komediju A Fish Called Wanda.

John Cleese je najpoznatiji po svome doprinosu i ulogama u humorističkim serijama Leteći cirkus Montyja Pythona i Fawlty Towers, te dugometražnim filmovima Monty Pythond and Holy Grail, Life of Bryan i Fish Called Wanda. Cleese je, pored rada na komedijama, sa Sir Antonyem Jayem osnovao kompaniju za poslovnu obuku Video Arts koja je u periodu od 20 godina proizvela preko 120 trening videa i postala najveća kompanija te vrste van SAD.

Osim toga, Cleese je zajedno sa cijenjenim psihijatrom Dr. Robinom Skynnerom napisao dvije knjige, “Kako preživjeti svoju porodicu” i “Kako preživjeti život”, koje su postale bestseleri, a u kojima su se dotakli psihologije, psihijatrije i njihove primjene u životu.

Cleese je gostujući profesor na Univerzitetu Cornell.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.