Kasumović: Moramo mijenjati neke stvari u našem mentalitetu

Kultura 03. feb 201509:03 > 09:13
N1

Gost Novog Dana bio je glumac Moamer Kasumović koji je komentarisao naslove dnevne štampe, ali i govorio o radu Magacin Kabarea čiji je umjetnički direktor.

Kasumović je govorio o radu Magacin Kabarea s obzirom da ovaj projekat slavi svoj četvrti rođendan, a on je imenovan za novog umjetničkog direktora.

Za Magacin Kabare se može reći da je odličan primjer pravog Start Up projekta, koji je potrajao i dočekao četvrti rođendan.

Uzeli smo stvar u svoje ruke i pokrenuli cijelu priču i tako dali šansu glumcima jer je situacija takva da proizvodimo više glumaca nego što ih možemo igdje zaposliti. Ovako su dobili šansu“, kazao je Kasumović i istakao da nisu mogli sjediti i samo čekati kada će se situacija pokrenuti sama od sebe.

Dodao je još da se kriza u državi odrazila i na bh. glumište.

Samo treba omladini dati što više krila i slobode, jer postoje neke stvari u našem mentalitetu koje se moraju mijenjati“, kazao je gost o situaciji omladine koja ima veliki potencijal ali nema dovoljne prilike.

Gost je prokomentarisao naslov koji je govorio o sanaciji klizišta i štete od prošlogodišnjih poplava.

Nikako da uhvatimo korak sa svim stvarima. Prošlogodišnje poplave su bile katastrofa. Država bi trebala da se posveti više tim stvarima, jer ljudi žive na klizištima“.