Kapetanović o "Šeretu": Od marta krećemo s novim takmičenjem

Kultura 16. feb 201508:59 > 09:01
N1

Gost komentator u rubrici pregled dnevne štampe bio je Emir Kapetanović. Diplomirao je filmsku, pozorišnu, tv i radio režiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Od 2010. godine je umjetnički direktor i kućni reditelj Magacin Kabarea.

Kapetanović je autor koncepta i reditelj web realityja “Šeret” koji se bavi takmičenjem stand up komičara.

Na pitanje da li “Šeret” takmičenje stand up komičara ide dalje, Kapetanović je rekao: “Kada je krenuo Magacin Kabare, tada je krenuo i Filip Andronik. Nakon toga, povedeni Filipovim uspjehom, počeli su mu se javljati mladi ljudi zainteresovani za komičare. To je forma umjetnosti. Pošto nam je to sve krenulo za rukom, sada smo dobili pet novih Šereta, a od marta krećemo s novim takmičenjem. Svi se mogu prijaviti, a to mogu učiniti putem e-mail adrese [email protected]“.

“Također imamo i mali Kabare koji je posvećen djeci bez ograničenja i to dokazuje da ne postoje ograničenja među djecom. Organizujemo i inkluzivnu radionicu uz pomoć UNICEF-a”, dodao je.

Na naslov kako selektor Mrkonja okuplja bh. juniore u Tešnju, Kapetanović je rekao “Neke od reprezentacija su tek sad došle u centar pažnje. Mi se uvijek okrećemo ka nogometu, a postoje i mnoge reprezentacije koje su možda i uspješnije od nogometne“.

Na naslov kako su radnici nezadovoljni radom u Skenderiji, Emir Kapetanović je kazao: “Jako sam tužan zbog toga jer je taj centar obilježio moje djetinjstvo. Tamo sam svakodnevno trenirao i poprilično je tužno vidjeti da svega toga više nema. Mada se uz malo malo truda to može podići na noge”.

N1

Na pitanje koliko se BiH interesuje o Ukrajini, Kapetanović je izjavio: “Mi se interesujemo onoliko koliko nam se medijski predstavi. Kako se globalno interesuju ljudi, tako i mi. Ne vjerujem da se jedan Belgijanac više interesuje od nas”.

O Kolindi Grabar Kitarović, Emir Kapetanović je prokomentarisao: “Najviše joj zamjeraju što je žena. U suštini, mislim da bi je trebali podržati jer ništa još nije loše napravila. Nervira me što svi počinju s govorom o BiH, smeta mi uzimanje BiH u bilo kojem kontekstu. Bilo bi lijepo kada bi neko od naših političara izašao s izjavom vezanom za drugu državu da vidimo da li bi on dobio naslovnicu”.

O saobraćajnom kolapsu na putu prema bh. planinama, Kapetanović je rekao: “To je lijepa vijest i opravdana je ogromna gužva na bh. planinama. Prethodne dvije sedmice sam posjećivao Bjelašnicu i Jahorinu i ugostitelji su se više aktivirali kako bi ljudima bilo lijepo. Ljepše je nego prije i opravdavam ovoliku gužvu“.