Šta možete pogledati na SFF u nedjelju

Kultura 11. aug 201821:54 > 21:58
N1

Iz programa Sarajeve film festivala za nedjelju izdvajamo:

U okviru Takmičarskog programa za igrani film nalazi se “Jedan i po princ” koji će u okviru SFF imati i svoju Svijetsku premijeru.

Radnja filma prati priču tri prijatelja, koji žive zajedno u jednom stanu u Bukureštu i čine svojevrsnu sretnu porodicu. Životni balans ovog bezbrižnog trija biće narušen kad u njihov život uđe šarmantni mađarski pisac iz Transilvanije.

Film možete pogledati sutra, u nedjelju u Narodnom pozorištu u 9 ujutru i u 19 sati i 30 minuta

U okviru Takmičarskog programa za igrani film, nalazi se film “Mali” hrvatskog reditelja Antonia Nuića. Film prati život jednog čovjeka, Franje, kojeg ni 4 godine zatvora nisu promjenile. On je diler. Supruga mu umire a njeni roditelji ga žele prikazati kao nesposobnog roditelja i uzeti mu starateljstvo nad sinom, Malim. Mali voli oca i želi ostati sa njim. Za četrdeseti rodjendan, Franjo dobija dva poklona koji su riješenje njegovih problema.

U okivru 24. SFF-a film Mali će imati svoju međunarodnu premijeru. A film će biti prikazan sutra u Narodnom pozorištu u 11:30 i u 22 sata.

Film “Svi znaju” govori o ženi, Lauri koja s djecom odlazi iz Buenos Airesa u svoje rodno selo u vinogradskim predjelima Španije, Ali ne očekivani događaji remete porodično okupljanje i pretvaraju ga u haos tokom koje će na površinu isplivati skrivene prošlosti Laurine porodice.

Ulogu u ovom filmu ostvarila je Penalope Kriz, a film možete pogledati na Open Airu u 20 sati i 30 minuta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.