Filmovi u utorak na Sarajevo film festivalu

Kultura 14. aug 201808:07 > 08:11
N1

Svakog dana, na oko deset lokacija u gradu bude prikazano preko 30 filmova iz različitih programa. Mi vam u nastavku donosimo tri filma koja možete pogledati danas u okviru 24. Sarajevo film festivala.

U okviru takmičarskog programa za igrani film nalazi se film “Teret” srbijanskog režisera Ognjena Glavonića. Film govori o Vladi, vozaču kamiona tokom NATO bombardovanja Srbije 1999.godine.

Nakon što je preuzeo posao da sa Kosova do Beograda preveze tajanstveni teret, Vlada kamionom prolazi kroz nepoznate krajeve i pokušava pronaći pravi put u ratom razorenoj zemlji.

Svjestan je da će se nakon što obavi posao morati vratiti kući i suočiti se sa poslijedicama svog dijela.

Film “Teret” biće prikazan u utorak 14.avgusta u Narodnom pozorištu u 9 i u 19 sati i 30 minuta.

Također u okviru takmičarskog programa za igrani film, nalazi se i film “Kradljivci golubova”.

Šesnaestogodišnji Mahmut provodi dane hraneći golubove a novac zarađuje tako što krade od drugih ljudi. Životni san mu je da postane vlasnik najboljeg goluba. Jednoga dana, jedan od njegovih golubova bježi.

Nakon što ga pronađe kako se gnijezdi na krovu jedne kuće, Mahmut upoznaje Ismaila koji tu živi i taj susret mijenja njihove živote.

Kradjivci golubova biće prikazan u 11 sati i 30 minuta, te u 22 sata u NP.

Radnja filma “Dogman” smještena je u predgrađu, između velikog grada i divljine, gdje vlada zakon jačeg. Sitan i blag muškarac Marcello provodi dane između posla u skromnom salonu za pse, ljubavi prema kćerki, i odnosa sa bivšom bokserkom.

Odlučan da povrati dostojanstvo nako poslijednje u nizu nepravde koje su mu nanesene, Marčelo planira osvetu koja će donijeti neočekivan rezultat.

Dogman će biti prikazan u Ljetnom kinu u 20 sati i 30 minuta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.