Specijalno priznanje za Hadžihafizbegovića u Nišu

Kultura 04. sep 201814:46 > 14:49
N1

Na 53. filmskom festivalu u Nišu, direktor Kamernog teatra 55 i glumac Emir Hadžihafizbegović dobio je Specijalno priznanje žirija za ostvarenu ulogu u filmu "Žaba".

Niški festival jedan je od najprestižnijih festival u regiji, projekcije se održavaju u niškoj tvrđavi koja prima blizu 3.000 posjetilaca. Nagradu je dodijelio žiri u sastavu: Bojana Maljević, Ana Sofrenović i Tihomir Stanić.

Ova nagrada posebno mi je draga, jer je niški festival možda i jedini festival u regiji koji nagrade dodjeljuje isključivo za glumačka ostvarenja. Ta nagrada uvijek dolazi u sinergiji žirija i niške publike, i kada sam nakon projekcije filma “Žaba”, zajedno sa Mirsadom Tukom i Vlastom Vlaisavljevićem, glumcima koji zajedno sa mnom igraju u filmu izašao na poklon, gdje smo sva trojica doživjeli ovacije publike, očekivao sam da je nagrada moguća“, kazao je Hadžihafizbegović. 

Podsjetio je da je nakon filmskih festivala u Mostaru, Firenci i New Yorku, dobio i četvrtu nagrada za ulogu Zeke u filmu “Žaba” te da je svaki put podijeli sa Aleksandrom Seksanom, Mirsadom Tukom, Moamerom Kasumovićem i Elmirom Jukićem, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.