Otvorena knjiga žalosti povodom smrti Milene Dravić

Kultura 15. okt 201813:46 > 13:48
N1

U Kamernom teatru 55, od danas 15.10.2018. od 14:00h, pa do do petka, 19.10.2018. do 20:00 sati, kada je i vrijeme sahrane u Beogradu, bit će otvorena knjiga žalosti povodom smrti Milene Dravić. Kamerni teatar 55 poziva sve građane Sarajeva da dođu i upišu se i time odaju počast ovoj velikoj divi.

Sa iskrenom tugom i dubokim žaljenjem primili smo vijest da je preminula diva ex-Jugoslovenskog glumišta, neponovljiva Milena Dravić. Nema riječi koje mogu opisati prazninu koja ostaje njenim odlaskom, jer takav talent, takva posvećenost poslu, ali i gotovo nepojmljiva ljudskost, koju su Milena i njen suprug, pokojni Dragan Nikolić, pokazivali, teško će se ponoviti navodi se u saopštenju Kamernog teatra 55.

“S njima je otišla cijela jedna epoha koja je obilježila glumačku scenu Balkana i bivše Jugoslavije. S njima smo se smijali i plakali, učili i uživali, i proći će mnogo vremena, a možda to vrijeme nikada neće ni doći, dok se takve glumačke, ali i ljudske veličine, ponovo ne pojave.

Milena je pored sveg svog veoma zgusnutoga profesionalnog rasporeda, uvijek iznalazila načina da se u potpunosti posveti običnim ljudima, i da im pokloni svoje dragocjeno vrijeme, ljubav i nesebičnu i iskrenu pomoć. Bila je i ostala inspiracija i primjer o kakvom se može samo sniti.

Mi koji ostajemo možemo se smatrati sretnima jer smo živjeli u vremenu u kojem smo mogli uživati u njenom talentu i njenoj ljudskosti. Svoj ogromni talent poklonila si bosanskohercegovačkoj kinematografiji gdje je ostvarila brojne i nikada zaboravljene uloge, glumila u mnogim serijama i igrala u brojnim gostujućim teatarskim predstavama, čime si nas beskrajno zadužila i počastila.

Kamerni teatar 55 danas je tih. Minuta ćutnje je premalo za jedan takav život. Voljeli bismo te vratiti na bis”, piše u saopštenju Kamernog teatra 55 koje potpisuje direktor Emir Hadžihafizbegović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.