Beogradska filharmonija upriličila koncert za bebe do dvije godine (FOTO)

Kultura 12. feb 201913:42 > 13:47
Anadolija

Bebe starosti do dvije godine danas su uživale u Simfoniji uspavanki u Beogradskoj filharmoniji u sali koja je pretvorena u muzičku igraonicu.

Ideja je potekla od velikog koncerta na otvorenom prošle godine, kada je direktor Filharmonije Ivan Tasovac od fan pita osmislio da bude napravljen bebi pit.

U novoj seriji koncerata za bebe, koji se održavaju danas i sutra, besplatno uživaju i mališani, ali i njihovi roditelji.

Mališani su slušali muziku, igrali, oni malo stariji su i tapšali na kraju kompozicija, dok su se neki i uspavali uz zvuke klasike.

Kako je za Anadoliju rekla portparolka Beogradske filharmonije Jelena Milašinović, kapacitet je ograničen na 50 beba, kako bi sve mogle da imaju prostor za uživanje u muzici.

“U pitanju su najljepše uspavanke svijeta, koje su aranžirane za veliki orkestar, a to su sve zvuci koji prijaju djeci, koji su blagi, nema puno snažnih interpretacija, već kao što je tom uzrastu primjereno da bi djeca uživala. Pošto se mi stvarno trudimo da svako ko dođe kod nas da ima sve uslove, zato smo mi ovdje organizovali strunjaču da bi napravili od Beogradske filharmonije svojevrsnu muzičku igraonicu, jer djeci nudimo da osim što slušaju muziku da se i igraju”, navela je Milašinović.

Prema njenim riječima, ovo su najtraženiji programi, jer osim kvalitetnog programa, roditelji provode i vrijeme sa djecom.

“Karte se jako brzo podijele i onda mi gledamo da dodajemo što više termina u odnosu na raspored rada orkestra, ali ne tako da narušimo način na koji je koncert organizovan”, dodala je.

Tako će sljedeći koncerti za bebe biti organizovani u prvoj nedjelji aprila, odnosno od 1. do 5. aprila, sa po dva termina dnevno.

“Ukupno će biti deset termina za bebice, tako da mislimo da je to lijepa šansa za sve koji su željeli da dovedu svoju djecu i jedna fer molba za sve roditelje koji su uspjeli da već dođu do svojih besplatnih ulaznica, da sačekaju narednu sezonu kada ćemo promijeniti repertoar i ponovo svirati za bebe”, zaključila je Milašinović.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.