Veliki broj učesnika i gostiju na Austrijskom balu u Sarajevu

Kultura 08. jun 201922:10 > 22:12
FENA/Hazim Aljović

Austrijski bal, treći po redu u Sarajevu, okupio je večeras u Vijećnici veliki broj izvođača i gostiju, a najavljeno je da će trajati do četiri sata ujutro.

Ovaj događaj svrstao je Sarajevo na listu svjetskih gradova u kojima se bal održava, a cilj organizatora je svake godine postići bogatiji i ljepši sadržaj.

Manifestacija je počela defileom na crvenom tepihu ispred Vijećnice, a ambasadorica Austrije Ulrike Hartmann izrazila je zadovoljstvo da je bal postao neizostavan događaj u kulturnom kalendaru Sarajeva.

“Sarajevo je posebna prilika za susrete i druženja, i kao takav ovaj grad potvrđuje jake veze između Austrije i Bosne i Hercegovine”, kazala je Hartmann.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je naglasio da je čast i privilegija imati Austrijski bal u Sarajevu.

“Ovaj bal je nastavak dobrih odnosa dva grada (Sarajeva i Beča)”, poručio je Skaka te podsjetio da je inicijator bala nekadašnji ambasador Austrije u BiH Martin Pammer.

U osmišljavanju programa organizatori su kontaktirali s mnogim umjetnicima iz Beča, Sarajeva i cijelog regiona.

U protekle dvije godine Austrijski bal u Sarajevu okupio je blizu 500 učesnika, predstavnika kulture i umjetnika iz dvije države. Više od 3.000 posjetilaca uživalo je u muzici, plesu i nastupima umjetnika.

Organizatori ističu, između ostalih učesnika, nastupe renomiranih umjetnika kao što su Sonja Šarić i Wilfried Zelinka iz Opere grada Graza, ali i pijaniste Roberta Wernera.

Udruženje “Austrijski bal u BiH” organizator je događaja uz podršku Gradske uprave Sarajeva i Ambasade Republike Austrije u BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad