Izložba "Lično" na Mostu Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu

Kultura 05. jul 201913:36 > 13:42
N1

U ponedjeljak od 19 sati na Mostu Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, biće otvorena izložba portreta "Lično", nastala u okviru projekta PRO-Budućnost, te će biti upriličeno javno govorenje žrtava rata – heroja mira o stradanjima koja su prošli tokom rata u Bosni i Hercegovini, saopštio je CRS.

Autor izložbe je fotograf Velija Hasanbegović, a “Lično” će prvi put biti postavljena u Višegradu.

Na javnom govorenju će se prisutnima obratiti Janko Samouković iz Tarčina/Višegrada, Krešo Primorac iz Mostara i Amir Omerspahić iz Han Pijeska/Sarajeva, koji će svjedočiti o patnjama kroz koje su prošli tokom rata.

Svoje prisustvo otvaranju izložbe i javnom govorenju potvrdili su predstavnici političkog, vjerskog i kulturnog života iz Višegrada, Rudog, Foče i ostalih susjednih opština i gradova iz oba entiteta. Nakon svečanog otvaranja i javnog govorenja, izložba će za javnost biti dostupna u Gradskoj galeriji Višegrad, do 15. 7. 2019. godine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad