Novo vodstvo HKD Napredak na prijemu kod kardinala Puljića

Kultura 06. aug 201911:43 > 11:46
Fena

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić primio je u ponedjeljak u prostorijama Ordinarijata vrhbosanskog novoizabranog predsjednika Napretka dr. sc. Nikolu Čiču, te Venku Zorić i Josipa Nikolića, članove Središnje uprave HKD Napredak.

Povod posjeta i razgovora bilo je predstavljanje novog vodstva Napretka, kao i upoznavanje nadbiskupa Puljića s planovima novog predsjednika za budućnost. Na početku sastanka predsjednik Čiča predstavio je članove Središnje uprave, te zahvalio kardinalu na prijemu i prilici za razgovor.

Naglasio je kako se Napredak u novim okolnostima mora uključiti u podizanje kulturne svijesti, razvijanje tolerancije i dijaloga u cijelom bosanskohercegovačkom društvu, te se zajedničkim snagama, sa svim sudionicima na društveno-političkoj razini, treba posvetiti radu za bolji život na tome prostoru. Posebno se osvrnuo na suradnju Napretka i Vrhbosanske nadbiskupije koja traje još od obnove društva u Sarajevu, te o mogućnostima obostrane pomoći.

Prije razmjene darova kardinal Puljić zahvalio je izaslanstvu na razgovoru i poželio im obilje Božjega blagoslova u radu toga društva koje za svrhu ima kulturno i prosvjetno djelovanje, ekonomsko jačanje i socijalno podizanje hrvatskoga naroda, saopćeno je iz HKD Napredak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad