Jovan Marjanović o 25. SFF-u: Gradili smo se na svakom od prethodnih 24 izdanja

Kultura 16. aug 201921:52 > 21:59
N1

U našem otvorenom studiju na Festivalskom trgu gost je bio Jovan Marjanović, šef Industry odjela Sarajevo Film Festivala.

Marjanović je u razgovoru sa voditeljicom N1 Emelom Burdžović rekao kako se proteklu godinu radilo, ali i uživalo u minulom radu.

“Radilo se tokom cijele godine kako bismo doveli u Sarajevo ono najbolje od svjetskog, regionalnog i evropskog. Priprema za SFF je jednogodišnji ciklus i gradili smo se na svakom od prethodnih 24 izdanja. Toliko je emocija vezanih za prve festivale, toliko gledanja u prošlost, a opet smo bili okrenuti novom filmu, novom autoru i spoj jednog i drugog učinio je pripreme za ovaj festival da bude poseban”, istakao je Marjanović.

Naglasio je i kako je infrastrukturni pomak to što je za iduću godinu najavljeno otvorenje Cineplexxovog multiplexa sa osam modernih dvorana.

Također, kazao je kako je jedinstvena situacija da jedan festival poput SFF-a ima toliko različitih lokacija na jednom potezu te da je to čar SFF-a, kao i sama geografija grada i njegova arhitektura i infrastrukta.

“Bilo bi bolje da imamo bolju infrastrukturu u smislu više dvorana, ali evo i to se mijenja. Uz rad i zalaganje nas koji organizujemo Festival, uz razumijevanje vlasti i uz jednu simbiozu svega toga, uspijevamo da napravimo Festival sve većim i jačim i mislim da je to ono što smo naučili da radimo”, kazao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad