Izložba Crtanje je mišljenje otvara 3. SOS Dizajn Festival

Kultura 15. okt 201407:58 > 08:00
Facebook

Izložbom 180 radova Crtanje je mišljenje jednog od najvećih živućih grafičkih dizajnera Miltona Glasera danas će na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo biti otvoren 3. SOS Dizajn Festival u organizaciji Udruženja Studenti dizajna.

Festival će trajati do nedjelje, 19. oktobra, a organizatori su i ove godine uspjeli privući vrhunska imena iz svijeta dizajna kao što su Ian Anderson (Velika Britanija), Viktor Koen (SAD) i Miha Klinar (Slovenija), dok iz susjedne Srbije i Crne Gore dolaze Borut Vild, Srđan Ćešić i Ana Matić koji će kroz lične uspjehe motivisati studente na akciju. 

Predavači će održati i radionice, a neke od tema su Dizajn menadžment, Način generisanja autorskih sadržaja i Ilustracija od C do F. 

Pored toga, bit će otvorene i izložbe PDP Konferencija i Plakatiranje, dok će pod motom Uči, radi, zabavi se više od stotinu gostiju iz regiona prisustvovati i zabavnim PechaKucha prezentacijama koje će predstaviti afirmirane i neafirmirane mlade umjetnike i umjetnice iz cijele BiH i regije. 

Kino Meeting Point će biti festivalsko mjesto susreta, dok će se PechaKucha večeri održavati u Kinu Kriterion. 

Tokom festivalskih večeri za dobru atmosferu će biti zaduženi SOS partyji, saopćeno je iz SOS Dizajn Festivala.