Počinje Sajam knjiga u Beogradu: Domaći i strani pisci, veliki broj tribina

Kultura 20. okt 201913:52 > 14:09
N1

Beogradski Sajam knjiga, gdje će ljubitelji pisane riječi moći da uživaju u izloženim dijelima domaćih i stranih izlagača, biće svečano otvoren večeras. Sajam će posjetiti i poznati književnici iz inostranstva, dok će tokom narednih dana biti organizovan veliki broj tribina i promocija.

Međunarodni beogradski sajam knjiga, pod sloganom “Pismo-glava”, počinje danas i trajaće sve do 27. oktobra. Na sajmu će se predstaviti preko 500 direktnih izlagača, od kojih će njih 60 biti iz inostranstva.

“Ove godine će biti više predstavljeni izdavači iz Hrvatske na jednom većem štandu njihovih združenih izdavača, gde će imati neke zapažene programe, mnogo novih izdanja, što domaćih, što stranih autora i mnogo gostovanja. Podelili smo te programe u nekoliko segmenata. Pre svega tu je segment književni amarkor, gde ćemo se upravo setiti onih važnih i velikih naših i svetskih pisaca čije godišnjice smrti, ili rođenja ove godine obeležavamo. Pre svega, to su Danilo Kiš i Milorad Pavić kojima će biti posvećene tri-četiri tribine, zatim Oskar Davičo, Isak Samokovlija, Rastko Petrović, Horhe Luis Borhes, Puškin, ali ćemo gledati da to ne budu predstavljanja u komemorativnom smislu, nego se razgovara u kontekstu savremenog trenutka”, kaže urednik programa Sajma knjiga Vule Žurić.

Počasni gost je Egipat, a u 18 časova Sajam knjiga će svečano otvoriti književnik Milovan Vitezović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad