Fotoreporter u humanitarnoj akciji: Mislim da bi trebali svi da pokušaju

Kultura 13. feb 202016:40 > 17:14
N1

Zaljubljenici u fotografiju sinoć su Centru za kulturu Jelićeva imali priliku pogledati izložbu sarajevskih fotoreportera ali učiniti i dobro djelo. Naime, izložba je prodajnog karaktera ali novac od prodatih fotografija bit će uplaćen Udruženju Pomozi.ba za nenamjenski fond za liječenja.

Grupa sarajevskih fotoreportera iz nekoliko medija i agencija u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba otvorili su humanitarnu izložbu fotografija.

“Počela je kao priča po snimanjima i uvijek smo gledali na koji način da mi doprinesemo kroz naš posao, mislim da bi trebali svi da pokušaju”, kazao je Tarik Saletović, fotoreporter.

Dvadeset i jedan fotograf učestvuje u ovoj humanitarnoj misiji, a sve sa ciljem da pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

“Onda smo odlučili da ovo što je do nas, da damo naše fotografije, da se to proda, a onda novac da oni distribuiraju onako kako oni misle”, kazao je Benjamin Bero Nizić, fotoreporter.

Novac od prodatih fotografija bit će uplaćen Udruženju Pomozi.ba za nenamjenski fond za liječenja.

“Sredstva će se podijeliti, možda na jedan, možda na par slučajeva, to ćemo vidjeti na kraju kako prođe, dakle, cijela ova priča, koliko će biti na kraju novca”, pojasnio je Elvir Karalić, direktor Udruženja Pomozi.ba.

Fotoreporteri su kazali kako su ove fotografije nastale u slobodno vrijeme, mimo dnevnih, ponekad i stresnih zadataka.

“Ovo su fotografije koje su napravljene mimo tipičnih snimanja koja inače radimo. Ovo su fotografije, neke sa odmora, neki pejzaži. Ovo je puno bolje nego dnevne zadatke koje radimo”, kazao je Saletović.

Izložba će biti postavljena do kraja mjeseca u Centru za kulturu u Jelićevoj ulici, a svi zainteresovani mogu posjetiti ovu izložbu, kupiti neku od fotografija i time učiniti dobro djelo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad