Sokolović za N1: Ovo se ne dešava samo meni, mom narodu, nego cijelom svijetu

Kultura 31. mar 202010:44 > 11:00
N1

Proslavljeni glumac Zijah Sokolović govorio je za emisiju Novi dan televizije N1 te nam je rekao kako on provodi dane u izolaciji nastale usljed pandemije korona virusa.

Kazao nam je kako pokušava da razumijem ovu situaciju te je to shvatio tako da se sve ovo ne dešava “samo njemu, njegovom narodu i nego svima u svijetu”.

Mislim da je ovo ipak posljedica tamne strane čovjekove prirode bilo da je pitanje zavjere ili njegovo nekontrolisanje koje vodi civilizaciju u pogrešnom pravcu. Kao glumac pokušavam da primijenim malo pozorišta u privatni život. Mi glumci kada igramo neki lik pokušavamo da pronađemo date okolnosti vezane za tog lika, tako ja pokušavma da razumijem ove date okolnosti i da se prema njima ponašam“, naveo je Sokolović za N1.

Ako gledamo drugu stranu ovih događaja onda postoji pozitivna strana, odnosno da smo se suočili s vremenom, sad smo ‘na ti’ s vremenom i dobili smo ga jako puno i to je bogastvo koje inače nemamo. Ne bismo trebali da skraćujemo vrijeme, nego da ga koristimo jer ko zna kada ćemo opet imati ovoliko vremena za sebe, za stvari koje su nam promaknule“, dodao je.

Rekao je da je po njemu interesantno kako u ovom vremenu ne kruže savjeti da građani gledaju stare snimke skupštinskih zasjedanja, izjava političara, funkcionera, nego da građani dobijaju savjete da pogledaju filmove koje nismo do sada pogledali, da slušamo koncerte koje nismo stigli, što je po Zijahu Sokoloviću bogatstvo.

Sokolović je rekao i da je ovo sada vrijeme da se nauče neke lekcije.

Da ne bacamo opuške cigareta iz automobila, da ne bacamo smeće kroz prozor, da razdvajamo smeće, da razumijemo da ova vrsta situacije ne bira granice i ne napada samo jednu zemlju, jedan narod nego sve narode i sve ljude i u tom odnosu smo svi isti i to bismo trebali da naučimo – da smo svi isti. Različiti ali ravnopravni“, istakao je.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad