Britanski umjetnik Banksy odaje priznanje zdravstvenim radnicima

Kultura 07. maj 202007:33 > 07:34
Reuters

Tajanstveni britanski umjetnik Banksy odao je priznanje zdravstvenim radnicima novim djelom u općoj bolnici Southampton, a platno čija je slika objavljena na njegovu Instagramu u srijedu postavljeno je kao priznanje zaposlenicima te bolnice u borbi protiv koronavirusa.

Slika prikazuje malog dječaka u majici kako kleči pokraj kante za smeće. On je svoje uobičajene heroje igračke Batmana i Supermana, koji su odbačeni u kanti, zamijenio novim herojem – medicinskom sestrom.

Poput Supermana i sestra ima ispruženu ruku i nosi masku za lice, kapu i pregaču sa znakom crvenog križa, što je jedini element u boji na crno-bijelom platnu.

Prema BBC-iju, umjetnik je uz platno ostavio poruku bolnici u kojoj piše “Hvala na svemu što činite. Nadam se da će malo razvedriti prostor, iako je crno-bijelo.”

Platno veličine četvornog metra “Prekretnica” ostat će u bolnici do jeseni i potom će biti ponuđeno na dražbi, a novac će biti uplaćen britanskom zdravstvenom osiguranju.

Ravnateljica bolnice Paula Head kazala je da su svi u bolnici zahvalni na platnu.

Anonimni umjetnik postao je slavan nakon serije provokativnih grafita širom Engleske koji se često bave kritikom društva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad