Multipleks Cineplexx u Sarajevu uskoro otvara vrata za ljubitelje filma

FENA/Hazim Aljović

Uskoro za sve ljubitelje sedme umjetnosti u Sarajevu će se otvoriti multipleks kino - Cineplexx. Osam dvorana, opremljeno najnovijom tehnologijom, moći će da primi više od 1.000 gledalaca.

Novo multipleks kino nalazi se na Marijin Dvoru i prostire se na 5.000 kvadratnih metara. U najvećoj sali bit će postavljeno 300 sjedišta.

Publika 26. Sarajevo Film Festivala imat će priliku uživati u potpuno novom doživaljaju filma, ali i novoj dimenziji kino kulture. Čak 10 programa festivala prikazivat će se upravo u novom multipleks kinu.

FENA/Hazim Aljović

“Zaista nas raduje da smo uprkos pandemiji, uspjeli održati ovaj projekat, uspjeli održati finansiranje te nastavili sa razvojem projekta što je obezbjedilo i nova radna mjesta. Drago nam je da ćemo uspjeti otvoriti Cineplexx kompleks zajedno sa otvaranjem Sarajevo Film Festivala”, rekao je financijski direktor Cineplexx Internationala Christof Papousek.

Mirsad Purivatra istakao je da Sarajevo Film Festival godinama ima uspješnu sardnju sa Cineplexxom te da će publika još na ovogodišnjem festivalu imati priliku da uživa u mogućnostima koje nudi taj kino kompleks. Također je najavio da će se i u Mostaru u prostorima njihovog multipleksa održati programi SFF-a.

FENA/Hazim Aljović

Također je naglasio da će Cineplexx donijeti novi doživljaj filma i novu dimenziju kino kulture, te dodao da će Cineplexx u Sarajevu imati prvi u BiH instaliran Dolby Atmos sistem zvuka zahvaljujući kojem publika neće biti samo posmatrač, nego će biti u središtu zbivanja na filmu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad