Sarajevo Film Festival u cjelosti u online formatu zbog korona virusa

Kultura 05. aug 202014:06 > 14:11
SFF

Sarajevo Film Festival (14. do 21. avgust) u potpunosti će biti održan u online formatu zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo - saopšteno je sa SFF-a.

“Odluka je donešena na osnovu uputa i informacija Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 04.08. 2020. One uključuju i ‘preporuke stanovništvu na području Federacije BiH da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje’. Sarajevo Film Festival na ovaj način potvrđuje odgovornost i obavezu prema zajednici u kojoj djeluje”, saopćeno je iz organizacije 26. SFF-a.

Gledaoci iz cijele Bosne i Hercegovine i regije na online platformi ondemand.sff.ba će moći gledati filmske programe Sarajevo Film Festivala. Putem ove platforme gledateljima će biti omogućen pristup i pratećim programima, kao što su predavanja i razgovori sa autorima.

“Zahvaljujemo se autorima, gostima, sponzorima i našoj publici na podršci kontinuitetu Sarajevo Film Festivala u uslovima globalne pandemije. Posebno hvala 300 uposlenih i partnerskih službi koji uprkos složenoj situaciji rade na ovogodišnjem izdanju festivala”, poručuju.

14.08.2020. u 20 sati svjetskom premijerom filma “Koncentriši se, baba” Pjera Žalice na ondemand.sff.ba zvanično i počinje ovogodišnje izdanje festivala.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad