Mostarska publika uz film “Koncentriši se, baba” ispratila otvaranje 26. SFF-a

Kultura 14. aug 202020:46 > 20:50
N1

Uz strogo poštivanje higijensko-epidemioloških mjera, započeo je dio programa Sarajevo Film Festival koji je će se zbog pandemije koronavirusa održati u Mostaru, pod otvorenim nebom.

Prve večeri u gradu na Neretvi prikazan je film “Koncentriši se, baba”, Pjera Žalice. Cilj organizatora preseljenjem u Mostar bio da se publika ipak dovede u kino.

VEZANE VIJESTI

“Mostarske” projekcije festivala održavaju se u industrijskoj zoni grada, na vanjskom dijelu prodajnog centra Plaza. Projekcijama inače može prisustvovati po stotinu posjetilaca, kojima su čak dostupne i ležaljke kako bi ugođaj bio kompletan.

“Vrhunski filmovi su u pitanju. Karte su davno rasprodane i za večerašnji, i za sutrašnji program. Nadam se da će publika u Mostaru doći i pogledati filmove čije su projekcije pred nama. Upoznati ste da će se ovdje prikazati ukupno pet filmova o kojim je moguće dodatno se informisati na našim stranicama”, izjavila je koordinatorica projekta u Mostaru Ines Radić.

Najavila je i dolaske filmskih ekipa i druženja sa publikom u Mostaru.

“Uskoro stiže ekipa filma ‘Koncentriši se baba’. Bit će tu reditelj, glumci i producent koji će se pokloniti publici. I to je potvrda da se misli na publiku Festivala širom zemlje, a jedan od razloga organizacije u Mostaru je i opasnost od pandemije koronavirusa. Ljudi su danas zatvoreni u kantonima, ne mogu putovati, a željeli smo da ipak osjete doživljaj kakav je dosad bio u Sarajevu. Svi smo željni filmova i dobre zabave”, dodala je Radić.

Sarajevo Film Festival u Mostar donosi i dašak filmskog glamura, pa je prije projekcija od 20 sati planirano druženje za posjetitelje uz zakusku, muziku i piće. Organizatori su zamolili publiku da se pridržava svih higijensko-epidemioloških mjera tokom trajanja festivalskog dijela u Mostaru.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad