Mustafa Nadarević o borbi sa rakom pluća: Hvala što brinete, bolje sam

Kultura 02. nov 202015:39 > 15:41
N1

Prije gotovo dva mjeseca legendarni glumac Mustafa Nadarević (77) sve je zabrinuo kad se bosanskohercegovačkim novinarima javio iz bolnice. Početkom godine otkrio je da boluje od karcinoma pluća kad se uključio u kampanju “Udahni za život”, koju provodi Nacionalni program probira i ranog otkrivanja karcinoma pluća. Za Media servis tad je objasnio kako se nosi s tom zloćudnom bolesti.

“Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest”, poručio je, prenosi 24sata.hr.

Uputio je poruku svima koji pripadaju rizičnoj skupini, odnosno dugogodišnjim pušačima.

“Mogu im poručiti da ne budu primitivni, da se ne plaše doktora. Meni je doktor još kao malom djetetu bio ‘jao’, od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede jer onda je izlječivost vrlo blizu”, kazao je.

Hrvatska je prva zemlja koja provodi takav program u Europskoj uniji. Liječnici se nadaju da bi on mogao godišnje spasiti oko 500 ljudi jer je karcinom pluća, otkrije li se dovoljno rano, moguće liječiti u 80 posto slučajeva.

Glumac je istaknuo kako vjeruje da je moguće pobijediti tu bolest i da ga je upravo taj stav ojačao. Iz krugova bliskih slavnom glumcu ovih dana izašla informacija da se osjeća dobro, da se oporavio i da je dobio koji kilogram. On je izvoru o svom zdravlju i potvrdio:

“Hvala vam što se brinete, bolje sam”, kratko nam je rekao.

Početkom maja glumac je proslavio 77. rođendan, a dočekao ga je u bolnici, gdje je završio na pretragama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad