Rade Šerbedžija: Bio je tako poseban, kao ta Bosna koju je nosio u sebi

Kultura 24. nov 202007:26 > 07:33
Snapshot

Slavni glumac, pjesnik i muzičar Rade Šerbedžija rekao je kako je glumac Mustafa Nadarević, koji je preminuo prije dva dana," jedan iz reprezentacije, iz prvog tima svih glumaca na području bivše Jugoslavije".

“Šta reći o Mustafi Nadareviću, prijatelju, božanstvenom glumcu, jednom od najdivnijih hrvatskih glumaca, jednom iz reprezentacije, iz prvog tima svih glumaca na području bivše Jugoslavije. Zajedno smo počeli, živjeli smo zajedno kao cimeri, tri godine dijelili jednu sobu”, kazao je Šerbedžija.

VEZANE VIJESTI

Istakao je da su on i Nadarević znali sve jedan o drugom, kao i da ga je mnogo volio.

“Znam koliko je bio nježan sin, nježan otac, brižljiv, dobar muž i pravi prijatelj. I publika ga je voljela jer je bio tako poseban, jednostavan, kao ta Bosna koju je nosio u sebi, taj njegov mentalitet. Bio je jednostavno jedinstven. Teško će nam biti bez njega, bio je sjajan”, naveo je slavni Šerbedžija.

Legendarni glumac Mustafa Nadarević umro je u nedjelju 22. novembra 2020. u 78. godini života. 

Nadarević je početkom godine otkrio je da boluje od karcinoma pluća kad se uključio u kampanju “Udahni za život”, koju provodi Nacionalni program probira i ranog otkrivanja karcinoma pluća. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad