Rambo Amadeus u Sarajevu 4. marta u Kamernom teatru 55

Kultura 25. jan 201621:39 > 21:42
Bojana Janjić

Rambo Amadeus na pozorišnim daskama Kamernog teatra 55 u Sarajevu čita, recituje, prepričava i „pripijevava“ najglomaznije tekstove iz svog impozantnog opusa. Poznati umjetnik početkom marta će održati svoj nastup.

“Maestro Ivan Aleksijević, vješto prateći vratolomne promene tema, raspoloženja i tempa, prati ga na klaviru, ali i svojim više nego duhovitim komentarima „dodaje gas“ ravnopravno veslajući u ovom „dvojcu bez kormilara“ za koji se zapravo ni ne zna kuda je krenuo , gdje i kad će stići, vodeći samo računa da se zadrži elegancija, brzina i udobnost plovidbe.

Veče glomazne poezije prerasta u jedinstvenu furioznu predstavu koja kroz lakonski, slikovit i nepretenciozan način hirurški precizno secira društvo i pojedinca koji pokušava u njemu da opstane i pronadje parče svoje sreće. 

“Veče glomazne poezije“ kod publike izaziva sasvim pomješana osjećanja. 

Salve smeha, skandiranje, gromoglasni aplauzi ali i tuga i zabrinutost mješaju se stvarajući vrhunski napitak , stvoren po drevnom receptu proporcionalnog miješanja Šećera i Bibera”, navodi se u saopštenju za najavu nastupa.

Nastup je planiran za 04.03.2016 sa početkom u 20:00 sati.