"Hipertenzija" u Sarajevu: Frontalni sukob dva sistema

Kultura 27. apr 201616:32 > 16:59
N1

Predstava "Hipertenzija", reditelja Svetislava Basare biće odigrana večeras u amfiteatru Doma mladih, sa početkom u 20 sati.

Prvi put, svoju tragikomičnu priču postavlja na scenu, što ovu predstavu čini nesvakidašnjim pozorišnim događajem. Do danas je predstava imala više od 80 izvođenja u Srbiji i regionu.

Svetislav Basara, jedan od najznačajnijih savremenih srbijanskih književnika, u svom komadu “Hipertenzija” na autentičan, duhovit, ironičan način, donosi apsurdno-istinitu priču punu grotesknog i paradoksalnog humora.

Glumački dvojac Predrag Ejdus i Branislav Trifunović, naći će se u ulogama policajca u penziji Mitra Kurdulije i novinara Igora Furtule, čiji su stavovi i ponašanje u skladu sa liberalnim evropskim tokovima, a u suprotnosti sa stavovima Mitra, predstavnika druge generacije i režima.

Basarina predstava na repertoaru je punih sedam godina, a u sarajevskom Amfiteatru Doma mladih počinje tačno u 20:00 sati. 

Kako glavni akteri komentarišu predstavu i komad koji igraju dugi niz godina – provjerite u izjavama, a sutra na N1 i portalu N1info pogledajte razgovor koji je sa Predragom Ejdusom obavila novinarka N1, Arijana Misimović. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.