O nama

N1 pregled

N1 je prva regionalna i lokalna 24-časovna platforma (TV, web, mobilna) za emitovanje vijesti i aktuelnosti za više od 20 miliona ljudi na Balkanu. Sa produkcionim centrima u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu, N1 je ekskluzivni informativni partner CNN-a.

Zahvaljujući profesionalnom timu novinara i urednika i uz pomoć napredne digitalne tehnologije, N1 pruža tačne i blagovremene informacije sa lica mjesta.

N1 se emituje putem kablovskih emitera u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji, kao i putem kablovskog operatora u Sloveniji, DHT platforme u Evropi i širom svijeta, kroz OTT platformu Net TV Plus.

N1 – i regionalna i lokalna

Tri produkciona centra N1, u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, imaju sopstveni urednički pristup, novinare, studije, web i mobilne platforme, te kreiraju odvojene sadržaje za tri zemlje, a kada je u pitanju program interesantan za sve tri sredine, udružuju se u jedan regionalni kanal.

Pokrenuta u oktobru 2014. godine, televizija N1 zapošljava više od 150 profesionalnih televizijskih i web novinara, koji proizvode vijesti, informativni, sportski, zabavni i obrazovni sadržaj.

Ekskluzivno partnerstvo N1 sa CNN-om

N1 je ekskluzivni regionalni informativni partner CNN-a i može emitovati programe CNN-a koji su važni gledaocima u regionu, što u isto vrijeme televiziji N1 omogućava da svoj sadržaj od međunarodne važnosti razmjenjuje sa CNN-om.

Ovo partnerstvo takođe omogućava televiziji N1 da se oslanja na bogato globalno iskustvo CNN-a u oblastima prikupljanja vijesti i pravljenja programa, kroz ekskluzivni pristup živim vanrednim međunarodnim vijestima i prilozima, za emitovanje na N1. Prvi put u regionu prevodiće se odabrani programi i vesti CNN-a.

N1 urednički kolegijum

Urednički kolegijum odgovoran je za to da se u procesu proizvodnje programa N1 kontinuirano pridržava striktnih smjernica za integritet, tačnost i nepristrasno izvještavanje, koji predstavljaju principe primjenjene na cijelu N1 platformu.

Članovi Uredničkog kolegijuma N1 zauzimaju ključne pozicije u strukturi uredničkog upravljanja. To su prefesionalci u oblasti medija i emitovanja, koji iza sebe imaju dokazano iskustvo, kako na regionalnom tako i na međunarodnom nivou.

Ralf Manthey

Direktor programa

Carlo Rock

Direktor

Renata Lorenz

Direktor

Savetnici Uredničkog kolegijuma / Advisers to N1 Editorial Board

Peter Horrocks

Adrian Wells

N1 vlasništvo

N1 je vlasništvo kompanije Adria News, u okviru United Medie, koju čine vrhunski pay tv kanali u regionu, a koja je clan grupacije United Group.

United Group je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC partners, vodeće globalne investicijske kompanije.

loader