O nama

N1 pregled

N1 je prva regionalna i lokalna 24-satna platforma (TV, web i mobilna) za emitovanje vijesti i aktuelnosti za više od 20 miliona ljudi na Balkanu. Sa produkcionim centrima u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu, N1 je ekskluzivni informativni partner CNN-a.

Zahvaljujući profesionalnom timu novinara i urednika i uz pomoć napredne digitalne tehnologije, N1 pruža tačne i blagovremene informacije sa mjesta događaja.

N1 se emituje putem kablovskih operatera u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji, kao i putem kablovskog operatera u Sloveniji, DHT platforme u Evropi i širom svijeta, kroz OTT platformu Net TV Plus.

N1 – i regionalna i lokalna

Tri produkciona centra N1, u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, imaju sopstveni urednički pristup, novinare, studije, web i mobilne platforme te kreiraju odvojene sadržaje za tri zemlje, a kada je u pitanju program interesantan za sve tri sredine, udružuju se u jedan regionalni kanal.

Pokrenuta u oktobru 2014. godine, televizija N1 zapošljava više od 150 profesionalnih televizijskih i web novinara, koji proizvode vijesti, informativni, sportski, zabavni i obrazovni sadržaj.


Ekskluzivno partnerstvo N1 sa CNN-om

N1 je ekskluzivni regionalni informativni partner CNN-a i može emitovati programe CNN-a koji su važni gledaocima u regiji, što u isto vrijeme televiziji N1 omogućava da svoj sadržaj od međunarodne važnosti razmjenjuje sa CNN-om.

Ovo partnerstvo također omogućava televiziji N1 da se oslanja na bogato globalno iskustvo CNN-a u oblastima prikupljanja vijesti i pravljenja programa, kroz ekskluzivni pristup živim vanrednim međunarodnim vijestima i prilozima, za emitovanje na N1. Prvi put u regiji prevodit će se odabrani programi i vijesti CNN-a.


N1 urednički kolegij

Urednički kolegij odgovoran je za to da se u procesu proizvodnje programa N1 kontinuirano pridržava striktnih smjernica za integritet, tačnost i nepristrasno izvještavanje, koji predstavljaju principe primijenjene na čelu N1 platformu.

Članovi Uredničkog kolegija N1 zauzimaju ključne pozicije u strukturi uredničkog upravljanja. To su profesionalci u oblasti medija i emitovanja, koji iza sebe imaju dokazano iskustvo, kako na regionalnom tako i na međunarodnom nivou.

 • Brent Sadler

  Direktor Uredničkog kolegija


 • Jugoslav Ćosić

  Direktor programa, Beograd, Srbija

 • Amir Zukić

  Direktor programa, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 • Tihomir Ladišić

  Direktor programa, Zagreb, Hrvatska


N1 vlasništvo

N1 je vlasništvo kompanije Adria News, u okviru United Medie, koju čine vrhunski pay tv kanali u regiji, a koja je član grupacije United Group.

United Group je u većinskom vlasništvu KKR-a, vodeće globalne investicione firme, sa sjedištem u New Yorku. Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je suinvestitor u kompaniji.