Prijavi se na Android TV Hakaton 2018!

Nauka 15. nov 201819:18 > 19:25
Promo

United Cloud, R&D centar United Grupe, uz potporu Googlea, organizira "Bits N’ AndroidTV" hakaton koji će se održati 5. i 6. decembra u Beogradu. Prijave su otvorene do 20. novembra, a pobjednički tim osvaja put na prestižnu Google I/O 2019 konferenciju u Kaliforniji.

Izabrani timovi imat će 24 sata za rješavanje zadatka iz domena Android TV operativnog sistema, a sama tema bit će objavljena prvog dana Hakatona. Na Hakaton su dobrodošli programeri svih profila, kao i UX/UI dizajneri, a prethodno iskustvo iz nije potrebno.

Tokom trajanja hakatona, timovi će na raspolaganju imati potporu stručnjaka iz United Clouda i Googlea. Stručni žiri sastavljen od predstavnika United Clouda i Googlea, drugog dana Hakatona izabrat će pobjednika čije će se rješenje izdvojiti po kvaliteti, inovaciji i samoj prezentaciji učesnika, a predstavnici pobjedničkog tima osvajaju karte za prestižnu konferenciju, put i smještaj u Kaliforniji.

Android TV predstavlja operativni sistem televizije budućnosti, koji je razvila kompanija Google, dok se tehnologija koja iza njega stoji postupno počela širiti regijom, zahvaljujući novoj platvormi EON, na kojoj je stručni tim United Clouda radio tokom protekle dvije godine.

Prijave za sve zainteresirane pojedince i timove otvorene su već sad na stranici www.united.cloud, putem koje možete dobiti i sve potrebne informacije. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.