Alonso i Button zajedno u McLarenu 2015.

Formula 1 11. dec 201412:36 > 12:37
EPA

Bivši dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 Španac Fernando Alonso i Britanac Jenson Button vozit će za McLaren u novoj sezoni.

Alonsov povratak u McLaren mjesecima bio je javna tajna u svijetu Formule 1, dok nije bilo potpuno izvjesno ko će se pridružiti Špancu. O vodstvu britanskog tima razmišljalo se između prošlosezonskih vozača, Jensona Buttona i Danca Kevina Magnussena i na kraju su povjerenje ukazali Britancu Buttonu kojem će to biti 16. sezona u Formuli 1.

Button je ujedno i posljednji vozač koji je trijumfirao za upravljačem McLarena. Bilo je to prije dvije godine na Velikoj nagradi Brazila.

Povratak Alonsa u McLaren pokušaj je povratka ovog tima na puteve stare slave. Španac je gladan trofeja i željan osvojiti treći naslov svjetskog prvaka na koji čeka još od 2006. godine. To mu nije uspjelo u pet sezona koje je proveo za upravljačem Ferrarija s kojim je tri puta bio drugi iza Sebastiana Vettela.

U svojoj jedinoj sezoni (2007) koju je proveo u McLarenu Alonso je osvojio treće mjesto u ukupnom redoslijedu vozača, s istim brojem bodova koliko ih je imao njegov timski kolega Lewis Hamilton i samo sa bodom manje od svjetskog prvaka Finca Kimmija Raikkonena.

Alonso je prošlu sezonu završio na šestom mjestu sa 161 bodom, dok je Button bio osmi sa 126 bodova.