UVJETI KORIŠTENJA

Dobrodošli na portal N1 info, zvaničnu prezentaciju televizije N1. Korištenjem bilo kojeg dijela N1 info portala automatski prihvatate sva aktuelna pravila korištenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korištenja te se smatra da su kontinuiranim korištenjem N1 info portala, ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim pravilima i da su ih razumjeli u cijelosti. Ni jedan dio N1 info portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih.

LIČNA, AUTORSKA I DRUGA PRAVA

N1 info polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (N1 info partneri, korisnici...) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Sadržaj objavljen na N1 info portalu ne smije se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka N1 info portala, ili na bilo koji način kojim se može prouzrokovati šteta N1 info portalu ili bilo kojem trećem licu u skladu sa propisima.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na N1 info portalu vrijeđa Vaše lično, autorsko ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Pozadinske fotografije za Vremensku prognozu preuzete su sa Flickr.com i imaju isključivo ilustrativnu namjenu, te se ne mogu koristiti za daljnju distribuciju u komercijalne svrhe.

Pozadinske fotografije za Vremensku prognozu su preuzete sa sajta Flickr i imaju isključivo ilustrativnu namjenu i ne mogu se koristiti za dalju distribuciju u komercijalne svrhe.
Linkovi: https://flic.kr/p/3ctx9N, https://flic.kr/p/dZeuqT, https://flic.kr/p/7y7vMw, https://flic.kr/p/ogsu29, https://flic.kr/p/mJ8sJi, https://flic.kr/p/oQx8um, https://flic.kr/p/iVvY69, https://flic.kr/p/dTuGZG

LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE I OGLAŠIVAČI

N1 info sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje N1 info portala koristite na vlastitu odgovornost i N1 info se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

N1 info portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja i linkova na vanjske stranice, kao i veza do drugih Internet stranica koje kreiraju treća lica (linkova) koje će se, kadgod je to moguće, kao takve označavati. N1 info portal nema nadzor nad navedenim podacima i informacijama ili drugim internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane za sadržaj na internet stranicama koje su kreirale treća lica.

N1 info nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na N1 info portalu kao ni za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem na N1 info portalu. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na N1 info portalu i izvan portala isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te N1 info portal nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

Pristup N1 info portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kojeg uzrasta, osim ako uz određeni sadržaj nije navedeno drugačije.

POŠTOVANI ČITATELJI, MOLIMO VAS DA PRIJE PISANJA KOMENTARA PROČITATE SLJEDEĆE UPUTSTVO:

Neophodno je popuniti polja obilježena zvjezdicom. Redakcija N1 Info portala zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni i nema obavezu obrazlaganja odluka u vezi s tim.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova.

Komentari u kojima nam skrećete pažnju na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici N1 Info portala.

Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao niti komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije N1Info portala.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA I COOKIES

U pogledu pitanja vezanih za obradu i zaštitu vaših ličnih podataka i korišćenje kolačića molim vas da pogledate našu Politiku privatnosti.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA

"N1 info" zadržava pravo bez najave povremeno promijeniti ili modificirati pravila. O važnim promjenama i dopunama "N1 info" portal može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na “N1 info” portalu, smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

Adria News Sarl, iz Luksemburga, sa sedištem na adresi 18, rue de Strasbourg, L-2560, reg. br. B 178 148

Verzija od 25.5.2018. godine.