Hiljadu ramazanskih paketa za povratničke porodice

Vijesti 18. jun 201618:42 > 18:45
BBI

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa BBI bankom i partnerima: Klasom, BBI Real Estateom i Securitasom i ove godine organizira humanitarnu akciju podjele paketa hrane i higijenskih sredstava za hiljadu povratničkih porodica širom BiH.

Danas je izvršena podjela paketa povratnicima u Kotor Varoši, Banja Luci, Bosanskoj Gradišci, Kupresu, Livnu, Duvnu, Glamoču, Rogatici, Žepi, Višegradu i Rudom.

Ukupna vrijednost donacije je 100.000 konvertibilnih maraka, a riječ je o paketima koji, između ostalog, sadrže 25 kilograma brašna, deset litara ulja, deset kilograma šećera, kilogram kafe i ostalih sličnih životnih namirnica i higijenskih sredstava u ukupnoj vrijednosti od oko 100 KM.

Hamed Efendić, direktor Ureda za društvenu brigu Rijaseta islamske zajednice u BiH istakao je kako je mjesec ramazan pravo vrijeme da pružimo pomoć drugima.

„Pomoć povratničkoj populaciji koja se nalazi na marginama društva veliki je zadatak svih nas. Islamska zajednica permanentno radi na povratku stanovništva u prijeratne domove. Danas ćemo za hiljadu povratničkih porodica dostaviti ramazanske pakete, koji sadrže korisne namirnice i nadamo se da će ovi paketi unijeti dodatnu radost u domove naših džematlija. Ovom prilikom želimo se zahvaliti i suoorganizatoru projekta BBI banci, kao i partnerima na projektu kompanijama Klasu, Securitasu i BBI Real Estateu“, kazao je Hamed Efendić, direktor Ureda za društvenu brigu Rijaseta islamske zajednice u BiH.

BBI Banka je i prethodnih godina sarađivala na sličnim projektima, a uspješna saradnja je nastavljena i ove godine.

„BBI banka u saradnji sa Rijasetom Islamske zajednice u BiH i partnerskim kompanijama i ove godine organizuje podjelu ramazanskih paketa povratničkim porodicama. Hiljadu porodica će dobiti pakete koji sadrže osnovne prehrambene i higijenske namirnice. Na ovaj način želimo da radost i blagodati mjeseca ramazana podijelimo sa povratnicima“, izjavila je Lejla Huskić iz Kabineta direktora BBI banke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

BBI
BBI
BBI
BBI
BBI