Olovo: Proglašeno stanje prirodne nesreće

Vijesti 27. jun 201614:39 > 14:47
SRNA / Ilustracija

Načelnik općine Olovo proglasio je stanje prirodne nesreće na području Zeničko-dobojskog kantona zbog velikog odrona u ulici Krivajska, gdje se odvojio stijenski blok od matične stijene.

U općini Olovo registrirana je intervencija vatrogasaca u krugu tvornice Kovan, gdje je gorio silos sa piljevonom, požar su ugasili uposlenici i vatrogasci. Korišteno je jedno vatrogasno vozilo. Štete nema.

Na području Kantona Sarajevo, u izvještajnom periodu pripadnici PVJ Kantona Sarajevo imali su 14 intervencija od toga 13 manjih, dvije intervencije na gašenju elektro-instalacija, jednu intervenciju na gašenju zapaljenog dimnjaka, pet intervencija na gašenju smeća, tri intrvencije na gašenju zapaljenih vozila i dvije tehničke intervencije, te jednu veću intervenciju, jutros, u 07.50 sati u ulici Vrbanjuša bb, gdje su gasili požar na nekoliko šupa.

Požar je ugašen u 08.15 sati. U gašenju požara učestvovalo je sedam vatrogasaca sa dva vozila. Pričinjena je materijalna šteta. Nije bilo povrijeđenih osoba, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.