Bajić za N1: Mirnes Ajanović širi mržnju, tužit ću ga ponovo

Vijesti 29. jun 201613:42 > 13:53
Screenshoot YouTube

Nakon jučerašnje izjave Mirnesa Ajanovića za N1 da "ne voli Našu stranku zbog monstruoznih izjava njenog osnivača Bojana Bajića", za koje smatra da su gore od izjava Radovana Karadžića, bivši predsjednik i osnivač Naše Stranke je odlučio tužiti predsjednika stranke BOSS.

Bojan Bajić je u razgovoru za N1 kazao da su Ajanovićeve izjave kršenje zakona i širenje mržnje.

Njemu ovo nije prvi put, izjavio je isto 2010. godine. Tada sam ga tužio, kao predsjednik Naše stranke i Naša stranka, a Sud BiH je presudio protiv njega i on je kažnjen sa 10.000 KM. Tadašnje izjave su okarakterisane kao širenje mržnje. Sada je ponovio ono što je prije govorio i vidjet ću da ga opet tužim“, rekao je Bajić i dodao da na neki način Mirnes Ajanović prijeti i ugrožava bezbjednost.

Politika mržnje i nasilja se manifestovala kada je njegov zastupnik napao Predraga Kojovića i obračunao se fizički u Skupštini KS“, kazao je on.

Bajić smatra da je BiH dovoljno propatila zbog politike mržnje i nasilja na raznim stranama, te da te pojave treba osuditi i kazniti.

Očekujem od javnosti da kaže takvim strankama i ljudima da im nema mjesta u politici, da im nema glasova jer su oni s jedne strane sramota, a s druge strane opasne pojave.

Bajić je naglasio da se Peđa Kojović fantastično ponio nakon jučerašnjeg incidenta u Skupštini KS i ostao u maniru nenasilja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

(Strogo je zabranjeno preuzimanje tekstualnih sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole izdavača)