Od 11 do 13 sati obustavljen saobraćaj kroz Sarajevo

Vijesti 09. jul 201611:14 > 11:16
N1

Zbog prolaska kolone vozila s identificiranim žrtvama genocida u Srebrenici, danas od 11 do 13 sati doći će do obustave saobraćaja kroz Sarajevo.

Učesnici biciklističkog maratona za Srebrenicu trenutno su na području Zeničko-dobojskog kantona (Lašva-Kakanj-Visoko), pa se vozači na ovom dijelu puta mole da voze oprezno i da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama s aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se autoput A-1 Vlakovo-Tarčin (ispred tunela Vis), Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi: M-17 Nemila-Topčić Polje, M-18 Priboj-Simin Han, M-4 Banja Luka-Čelinac i M-15 Ključ-Sanski Most, kao i magistralni putevi na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna.

S obzirom da su početkom i ove sezone najduža zadržavanja evidentirana na GP Doljani, svima onima koji namjeravaju koristiti ovaj GP preporučuje se da se prije putovanja raspitaju o trenutnom stanju.

Onima koji namjeravaju ljetovati na Makarskoj rivijeri ili sjevernije preporučuje se korištenje graničnih prelaza Gabela Polje, Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, a onima koji putuju na podučje Dubrovačke regije ili Pelješac preporučuju se granične prelaze Trebimlja-Čepikuće i Ivanica.

Na svim preporučenim prelazima zadržavanja su znatno kraća nego na Doljanima. Na sjeveru najveće gužve zabilježene su na GP Bosanski Brod gdje se trenutno na ulazu u BiH čeka do 40 minuta. Zbog izvođenja radova na GP Orašje-Županja na području Hrvatske, vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.