Kremenović prijetio novinarki "Euroblica"

Vijesti 11. jul 201615:34 > 15:38
morgueFile

Klub novinara Banjaluka najoštrije osuđuje verbalne prijetnje, uvrede i psovke, koje je Dragan Kremenović, funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata iz Banjaluke, uputio novinarki „Euroblica“ Željki Javorac.

Novinarka je Kremenovića nazvala da provjeri tačnost informacije, u ovom slučaju odluke suda, što je bio njen posao i obaveza. Neprihvatljivo je Kremenovićevo bahato ponašanje, kao i prijetnje. Kremenović ni bilo koji drugi građanin ili funkcioner nema pravo da novinarima, koji rade svoj posao, odgovara psovkama i prijetnjom da će je pronaći, „a onoga ko joj je dao papire o njegovim privatnim parnicama zaklati.“

Ovo je još jedna među učestalim i nimalo bezazlenim prijetnjama novinarima na koje Klub novinara Banjaluka godinama ukazuje. Zbog ovakvih slučajeva je nedavno održan sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem.

Iz Kluba novinara Banjaluka pozivaju Ministarstvo da hitno ispita ovaj slučaj i da javnost obavijesti o koracima koje su preduzeli. Takođe, pozivaju ministra Lukača da omogući novinarima da prijave prijetnje policiji bez smetnji.

Podsjećaju da svako ko nije zadovoljan pitanjima ili načinom rada bilo kojeg novinara može da ne odgovara na pitanja ili da iskoristi zakonska i pravna sredstva da zaštiti svoja prava, ako smatra da postoji osnova za to.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.