'Mostarsko ljeto' obogaćuje kulturnu scenu grada

Vijesti 14. jul 201613:15 > 13:18
N1

Centar za kulturu Mostar organizator je manifestacije "Mostarsko ljeto 2016." koja će, kako je rečeno na konferenciji za novinare, obogatiti kulturni ponudu grada na Neretvi tokom ljetnih mjeseci kada je Mostar prepun turista, ali i Mostaraca koji svoj godišnji odmor rado provode u Mostaru.

Prvo izdanje Mostarskog ljeta održano je krajem lipnja 1979. godine i ta je manifestacija tada okupila veliki broj umjetnika iz Mostara i bivše države. Čast mi je i veliko zadovoljstvo što je ove godine Centar za kulturu Grada Mostara sa svojim kolegama iz drugih kulturnih i javnih ustanova i kulturnih udruženja zajedničkim snagama i s velikim entuzijazmom ponovno oživio ovu manifestaciju – kazao je na konferenciji za novinare direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić.

Govoreći o sadržajima koji će tijekom manifestacije biti izvedeni u organizaciji Srpskog prosvjetnog društva “Prosvjeta” direktor tog društva Goran Kosanić je kazao kako će krajem srpnja biti upriličen Šantićev festival djece pjesnika na kome će gostovati pobjednici prethodnih festivala, kao i likovna kolonija koja će trajati sedam dana. Po završetku likovne kolonije bit će upriličena izložba nastalih radova.

Kada je riječ o kazališnim predstavama, direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović je kazao kako će ta kazališna kuća u sklopu Mostarskog ljeta izvesti predstavu “Derviš i smrt”.

– Ova manifestacija je izuzetno dobra prilika da se i sami uključimo u obogaćivanje sadržaja u gradu Mostaru tijekom ljeta, da pružimo građanima i gostima našeg grada kvalitetnu predstavu – kazao je Mujkanović.

Kulturna manifestacija “Mostarsko ljeto 2016.” započet će 15. srpnja koncertom ansambla “Mostarske kiše” na platou ispod Starog mosta i trajat će do 31. kolovoza, kada će biti izvedena predstava “Derviš i smrt”.

Također, u okviru manifestacije planiran je niz koncerata, izložbi i promocija knjiga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.