Hadžiahmetović: Problem su odnosi među političkim strankama

Vijesti 27. jul 201608:25 > 08:32
N1

Azra Hadžiahmetović, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine FBiH, kazala je da su razlozi za odgađanje sjednica u Parlamentu FBiH problemi u odnosima između političkih stranaka.

Ona je gostujući u jutarnjem programu N1 televizije rekla da odgađanje sjednica PD Parlamenta FBiH govori o političkoj atmosferi koja vlada među ključnim političkim strankama koje su činile ili čine vlast u BiH.

Trenutno obilježje stanja u FBiH samo je povod, pa se često pominje da je to preglasavanje ili Zakon o igrama na sreću. Ja kažem da su to nezdravi odnosi među političkim strankama koje čine vlast. Svi se zaklinju za reforme, evropski put, a da iskreno rade na tome ovo se ne bi događalo“, smatra Hadžiahmetović.

Istakla je kako je Zakon o igrama na sreću prošao Predstavnički dom Parlamenta FBiH i da se treba naći pred Domom naroda, a treba podsjetiti da je Prijedlog zakona došao ispred Vlade FBiH.

Problem su odnosi između političkih stranaka. Mi uvijek imamo izbore, postizbore, koalicije, stvaranje nekih novih odnosa, jačanje pozicija. Sve to nije razlog i ne smije biti razlog za ovakav (ne)rad ključnih institucija. Na glasačima je da ocijene sve one koje su birali, ne samo na predstojećim izborima“, rekla je Hadžiahmetović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.