Banjalučki ljekari spasili šaku pacijentu

Vijesti 27. nov 201415:12 > 15:15
EPA

Ljekari Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banja Luka su uspješno uradili složen operativni zahvat na lijevoj šaci pacijenta.

Naime, pacijent Đ.S. (24) je upućen iz Opšte bolnice “Sveti Vračevi” Bijeljina od ortopeda zbog operativnog tretmana povrede lijeve šake zadobijene beračem kukuruza. 

Riječ je o komplikovanoj povredi lijeve šake pri čemu je došlo do multilih prijeloma kao i iščašenja svih kostiju ručja šake kao i svih prstiju šake. U značajnoj mjeri je bila kompromitovana vaskularizacija šake, te oštećeno meko tkivo. 

Zbog prirode povrede postojala je i indikacija za amputaciju šake. 

Pacijent je operisan po prijemu, u kasnim večernjim satima. Sve strukture šake su primarno rekonstruisane, a postoperativni tok je prošao bez komplikacija. 

Iz ove zdravstvene ustanove su danas potvrdili da je pacijent dobrog opšteg stanja i sa vitalnom šakom otpušten na kućno liječenje.

Složeni operativni zahvat uradili su: mr sc. Dr. Nataša Zelinčević, specijalista za plastično rekonstruktivnu hirurgiju, dr. Srđan Veselinović, specijalizant plastično rekonstruktivne hirurgije, dr. Boris Pančić, specijalizant ortopedije, dr. Milan Pavković anestezilog, Aleksandar Ilinčić, anestetičar i Staša Fiković, instrumentarka.