Arsenić: Slovenac napravio veliku grešku pri skoku u Drinu

Vijesti 08. aug 201617:07 > 17:10
Srna

Bivši reprezentativac Jugoslavije u skokovima u vodu Nenad Arsenić rekao je da je Slovenac Andrej Beuc (34), koji je nestao nakon skoka u Drinu u Zvorniku, napravio veliku grešku, jer je sa 20 metara visine u vodu "ušao" bez postavljenih ruku ispred.

“Nakon te greške, sve zavisi od položaja glave. Beucova glava je, kako sam zaključio na televizijskim snimcima, pri ulasku u vodu bila pod uglom od 90 stepeni i ubačena prema stomaku, odnosno `podmotana`. Andrej je, vjerovatno, dobio udarac u zatiljak kada najčešće puca četvrti pršljen na kičmi. Čim se to desi, gubi se kontrola nad rukama i drugim dijelovima tijela“, objasnio je Arsenić, koji je i višestruki pobjednik u skokovima sa Gradskog mosta u Banjaluci.

Iskusni skakač je naveo da je Beuc mogao da nakon skoka uroni u Drinu čelom, ali da u tom slučaju nije moguće da pukne pršljen već da skakač dobije potres mozga i padne u nesvijest.

To je moguće kada se skoči sa visine veće od 15 metara, a ruke ne postave ispred. Ipak, to je manje vjerovatno u ovom slučaju. Ostavimo konačnu riječ ljekarima koji će najbolje objasniti šta se zapravo desilo“, rekao je Arsenić.

On ističe da se juče u Zvorniku nije smjelo desiti da najmanje dva ronioca ne budu u vodi prilikom skokova, što je obaveza kada je voda pod sjenom ili mutna.

Andrej, koga sam lično poznavao i sa kojim sam lani skakao u Jajcu, profesionalni je padobranac i iskusan skakač. On je tri puta izranjao i bio na površini vode. Žalosti me što ljudi nisu skočili“, rekao je Arsenić.

U Zvorniku se i dalje traga za tijelom Andreja Beuca iz Krškog, koji je nakon skoka sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Zvorniku nestao u Drini.

Beuc je nastupao na takmičenju organizovanom u okviru manifestacije “Zvorničko ljeto” koja je prekinuta odmah nakon nemilog događaja.

Gradska uprava Zvornik izrazila je saučešće porodici Beuca. Svi skakači su potpisali izjave da skaču na sopstvenu odgovornost.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.