Mutna Drina i dalje skriva tijelo stradalog Slovenca

Vijesti 09. aug 201618:15 > 18:18
N1/Ilustracija

Pripadnici ronilačkih klubova "TRB" iz Bijeljine i "Nemo" iz Brčkog, te Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik i danas su bez uspjeha tragali za tijelom Slovenca Andreja Beuca /34/ koji je nakon skoka sa mosta u Drinu nestao u vodi.

Član Ronilačkog kluba “Nemo” Neđo Mićić Tulija rekao je Srni da su pretraživali korito Drine od polazne tačke nizvodno do Tršića i da nisu pronašli Andreja Beuca, dodavši da su ronioci premoreni.

“Pretraživali smo Drinu površinski, što iziskuje neprestano hodanje vodom i pojačan fizički napor, a to maksimalno zamara”, rekao je Mićić. On je podsjetio da u današnjoj potrazi nije bilo ronjenja, jer je voda mutna, a vidljivost nikakva.

“Zbog mutne vode zaranjanje je rizično za ličnu bezbjednost ronilaca, a pretragu smo vršili, prema ranijim iskustvima, i u `sklonjenim` dijelovima ili takozvanim `džepovima` Drine, jer se nikada ne zna gdje će matica rijeke da usmjeri tijelo”, rekao je Mićić.

On je najavio da će i sutra ronioci i vatrogasci nastaviti pretraživanje Drine od polazne pa do tačke do koje stignu i dodao da je moguće da sutra u potragu budu uključeni ronioci iz Slovenije.

Hidroelektrana Mali Zvornik tokom dana smanjuje protok vode da bi roniocima i vatrogascima olakšali pretraživanje Drine i priobalnog pojasa. Beuc je nestao, 7. avgusta, nakon skoka u Drinu oko 16.50 časova. On je nakon skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi. Beuc je nastupio na takmičenju u skokovima, koje je organizovano u okviru manifestacije “Zvorničko ljeto”.

Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu, a takmičenje je odmah prekinuto. Zvornička Gradska uprava izrazila je saučešće porodici Beuca, koja je doputovala u Zvornik. Takmičenje u skokovima u Drinu sa mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića organizovale su zajedno opština Mali Zvornik i grad Zvornik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.