De Niro u jezgri Sarajeva izazvao oduševljenje građana

Vijesti 12. aug 201613:58 > 14:08
N1

Robert De Niro, najveća zvijezda ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, stigao je u glavni grad BiH gdje će večeras primiti specijalnu nagradu Počasno Srce Sarajeva za životno djelo na 22. SFF-u. Glumac je charter letom stigao na Međunarodni aerodrom Sarajevo odakle se uputio ka restoranu Vinoteka

Brojni mediji, fotoreporteri ali i građani Sarajeva došli su pred restoran Vinoteka gdje je De Niro ručao zajedno sa Mirsadnom Purivatrom, direktorom SFF-a, nakon čega su samo ušli u festivalske VIP vagone i uputili se prema hotelu. 

Izajva za medije nije bilo, ali svi koji su u tom trenutku bili pred restoranom dali su veliki aplauz jednom od omiljenijih holivudskih glumaca. 

Publika 22. Sarajevo Film Festivala imat će priliku pozdraviti slavnog glumca Roberta De Nira, kojem će u Ljetnom kinu, pred 3.000 posjetitelja, biti uručeno prvo Počasno Srce Sarajeva za životno djelo.

Iako nam meteorolozi najavljuju nešto niže temperature nego što su uobičajene za ovaj dio ljeta, sigurni smo da nam prohladna avgustovska noć neće pokvariti ugođaj susreta sa De Nirom i vrhunsku projekciju kultnog ostvarenja Martina Scorsesea koji je u čast 40. godišnjice prikazivanja upravo restauriran.

Pripremite se za specijalnu noć, ogrnite se dekicom ili toplim šalom, da zajedno uživamo u vrhunskoj projekciji na otvorenom i susretu sa specijalnim gostom, u Ljetnom kinu 22. Sarajevo Film Festivala, a mi vas podsjećamo na najšarmantniju vremensku prognozu Zorana Vakule glavnog meteorologa HRT-a i našeg dragog prijatelja koji za vas i nas svake godine gleda u nebo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

N1
N1
N1
N1
N1
N1