De Niro kćerci za poklon kupio autentični bh. proizvod

Vijesti 13. aug 201621:32 > 21:49
N1

Slavni holivudski glumac Robert De Niro danas je napustio Sarajevo gdje je na otvaranju 22. Sarajevo Film Festivala primio specijalnu nagradu "Počasno Srce Sarajeva" za životno djelo. Iz glavnog grada Bosne i Hercegovine ponio je mnogo lijepih uspomena, obišao značajna historijska mjesta, ali i nekoliko poklona za članove svoje porodice.

De Niro je prije polaska kući, van protokola, ušao u radnju za proizvodnju muške i ženske obuće “Ado” na Baščaršiji  jer je članovima svoje porodice želio kupiti nešto autentično. Tako je svojoj kćerci za poklon u ovom dućanu u Saračima kupio dva para ženske obuće.

De Niro se raspitivao o tradiciji i načinu izrade obuće, a nešto kasnije je poslao člana svoje delegacije po još jedan par papuča.

N1

“Ado obuća” je plod porodične tradicije duge gotovo 200 godina. Bavi se proizvodnjom ručno rađene obuće od najfinijih koža koristeći se tradicionalnim metodama i modernom tehnologijom.

Pored klasične obuće koja je u trenutnom fokusu proizvodnje, “Ado obuća” proizvodi i folklorne papuče sa motivom “Sarajevsko srce”, neizostavan dio narodne nošnje. Zadovoljni kupci Ado cipele nose na svim kontinentima jer turisti koji dolaze u Sarajevo obavezno svrate po svoj par vrhunskih cipela. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.