Zabrana prevoza eksplozivnih materija zbog vježbe MUP-ova

Vijesti 26. aug 201608:01 > 08:03
N1/Ilustracija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač donio je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na dionici regionalnog puta Bijeljina-Zvornik od danas do nedjelje, 28. avgusta, zbog antiterorističke vježbe "Drina 2016".

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saopšteno je da za te dane neće biti izdavana odobrenja za prevoz eksplozivnih materija na ovom putnom pravcu.

Zbog združene antiterorističke vježbe u nedjelju, 28. avgusta, od 10.00 do 13.00 sati biće izvršene privremene obustave saobraćaja na dionicama magistralnih puteva Šepak-Karakaj tri i Glavičice-Šepak.

Zbog priprema i održavanja združene pokazne vježbe danas i za vikend privremeno će biti obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Šepak-Trbušnica, na strani Srbije.

Iz Granične policije BiH apeluju da građani ne koriste ovaj granični prelaz danas i sutra od 10.00 do 11.00 i od 18.00 do 19.00 sati, te u nedjelju, 28. avgusta, od 8.00 do 12.30 sati.

Alternativni granični prelazi su Karakaj-Mali Zvornik, Pavlovića most-Bađanovci i Rača-Sremska Rača.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije realizovaće u nedjelju u Loznici, na graničnom prelazu Šepak, združenu antiterorističku vježbu “Drina 2016”.

Iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina saopšteno je da će u okviru združene antiterorističke vježbe “Drina 2016” na graničnom prelazu Šepak-Loznica od danas do nedjelje, 28. avgusta, biti korištena manevarska municija i pirotehnička sredstva, te da građani ne treba da budu uznemireni ili da osjećaju strah i nesigurnost.

Zbog priprema i realizacije vježbe, od danas do nedjelje vodostaj rijeke Drine biće podignut za jedan metar.

“Upozoravamo građane, kupače, ribare, izletnike i ostale da u ovom periodu budu oprezniji”, saopšteno je iz bijeljinskog CJB.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.