Dodik: Milanović je pola dana partizan, pola ustaša

Vijesti 26. aug 201614:57 > 15:01
N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da su stavovi nekadašnjeg hrvatskog premijera i lidera hrvatskog SDP Zorana Milanovića samo demaskirali iluzije da u Hrvatskoj postoji razlika između "ljevice" i "desnice" kada je riječ o Srbiji i Srbima.

Milanović je po više osnova iskompleksiran političar i čovjek. Živi pod teretom imena koje neodoljivo ‘miriše’ na srpsko, gubi izbore a ne shvata zašto. Milanović pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša, i kao većina političara sa hrvatske scene vuče viševjekovni kompleks od Srba. Ta vrsta šizofrenije u političkom djelovanju eskalira u jednoj ovako jadnoj salvi uvreda, koje su samo izraz Milanoviće svekolike nemoći“, rekao je Dodik na pitanje Srne da prokomentariše Milanovićeve uvredljive izjave koje je iznio na račun Srba i Srbije.

Dodik je ocijenio da je Milanović ispao smiješan tip, kada se na sve što je rekao pogleda sa distance od dva dana.

U svemu može da profitira samo Tompson. Sad može da očekuje poziv da gostuje i na predizbornim skupovima hrvatske antifašističke ljevice“, rekao je Dodik.

Zagrebački “Jutarnji list” objavio je tajne snimke sastanka bivšeg premijera Hrvatske i lidera Socijaldemokratske partije Zorana Milanovića sa predstavnicima ratnih veterana tokom kojeg nije birao riječi o Srbiji i Srbima, a u jednom trenutku je rekao da su “Srbi šaka jada”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.